Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snimak akcije u kojoj je navodno ubijen i vođa terorista ISIS-a u Siriji

Preuzmite sliku

Anadolu Agency (AA) došla je u posjed snimka operacije koju je izvela vojna opozicija u sirijskoj provinciji Daraa u kojoj je navodno ubijen vođa terorističke organizacije ISIS Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurayshi.

Na snimci se vide trenuci napada teškim naoružanjem na kuću u kojoj se navodno nalazio vođa ISIS-a.

Sirijske opozicione snage su 15. oktobra saopćile da su neutralizirale grupu od nekoliko desetina terorista ISIS-a u provinciji Deraa.

Pripadnici tih sirijskih opozicionih snaga su za AA kazali da su izveli operaciju na tri različite lokacije u Daraaji i to 14. i 15. oktobra i neutralizirali oko 30 terorista ISIS-a.

Centralna komanda vojske SAD-a (CENTCOM) saopćila je sinoć da je vođa terorista ISIS-a ubijen u sirijskoj pokrajini Daraa prošlog mjeseca u operaciji koju je izvela Slobodna sirijska vojska.

“CENTCOM i naši partneri ostaju usredotočeni na trajni poraz ISIS-a”, rekao je glasnogovornik američkih snaga Joe Buccino.

Teroristička organizacija ISIS ranije je potvrdila smrt svog vođe u audio saopćenju.

Američke snage su u februaru ove ubile dotadašnjeg vođu terorista ISIS-a Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija, a ta akcija izvedena je na sjeverozapadu Sirije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,