Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u SAD-u: Tragična smrt muškarca nakon ugriza njegovog kućnog ljubimca

Preuzmite sliku

Muškarac iz Colorada je preminuo u bolnici nakon što ga je ugrizao njegov kućni ljubimac otrovni gušter.

Christopher Ward (34) prevezen je u bolnicu nedugo nakon što ga je 12. februara ugrizao jedan od dva njegova otrovna guštera. Ubrzo je završio na aparatima za održavanje života, a preminuo je u petak.

Službenici patologije okruga Jefferson odbili su jučer komentirati uzrok njegove smrti, odnosno nisu kazali je li Ward umro od otrova ili zbog nekog drugog zdravstvenog stanja. Wardova djevojka je predala guštere, koji su nazvani Winston i Potato, nadležnim tijelima dan nakon ugriza, piše ABC News.

Obično nisu smrtonosni

Policiji je kazala kako je Ward odmah počeo pokazivati simptome – da je nekoliko puta povraćao, a zatim se na kraju onesvijestio i prestao disati. 34-godišnjak je kupio Winstona, koji ga je ugrizao, u oktobru na izložbi gmazova u Denveru, a Potata od uzgajivača u Arizoni u novembru.

Otrovni bradavičari su otrovni gušteri koji žive na jugozapadnom dijelu SAD-a te na području Meksika. Hrane se pticama, njihovim jajima i manjim sisavcima. Oštri zubi u donjoj čeljusti imaju brazde kroz koje teče otrov iz otrovnih podjezičnih žlijezda. Nakon njihovog ugriza ljudi mogu osjetiti jaku bol te se onesvijestiti, ali obično nisu smrtonosni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,