Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u Americi: Djevojka se dovezla do krive kuće, a onda je vlasnik ubio

Preuzmite sliku

Sudac u SAD-u je jučer osudio 66-godišnjeg muškarca na najmanje 25 godina zatvora jer je prošle godine upucao i ubio 20-godišnjakinju koja se greškom dovezla do prilaza njegove kuće u saveznoj državi New York.

“Mislim da biste to mogli ponoviti. Niste preuzeli nikakvu odgovornost za svoje postupke. Jednostavno ne razumijete šta ste napravili”, kazao je Kevinu Monahanu sudac okruga Washington Adam Michelini. Sud je 66-godišnjaku izrekao i kaznu do sedam godina zatvora za ugrožavanje druge osobe i četiri godine zatvora za neovlašteno pribavljanje dokaza.

Monahan je prošlog mjeseca osuđen zbog ubistva Kaylin Gillis koja se slučajno autom dovezla do njegova prilaza. Kaylin Gillis je bila u izlasku s još tri osobe, a kada su se htjeli okrenuti, Monahan je zapucao i pogodio Gillis u vrat, piše CNN.

Monahan je na sudu tvrdio da je smrtonosni hitac ispalio slučajno jer se spotaknuo. Rekao je kako je mislio da mu je kuća “pod opsadom” uljeza te je prvo ispalio hitac upozorenja kako bi ih prestrašio.

Tokom suđenja je kazao da je samo htio zaštititi suprugu. Ispričao je kako ih je probudio zvuk triju vozila na njegovom prilazu: dva SUV-a i motocikla. Rekao je supruzi da se sakrije u ormar, a on je napunio sačmaricu, izašao van i ispalio hitac upozorenja. Kada su se auti okrenuli i polako počeli odlaziti, Monahan je, kako tvrdi, izgubio ravnotežu i ispalio smrtonosan hitac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,