Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u Americi: Dječak ubio roditelje, ranio sestru, pa izmislio priču o provali

Preuzmite sliku

Četrnaestogodišnji dječak iz Kalifornije uhapšen je nakon što je policija posumnjala da je ubio svoje roditelje i teško ranio sestru prošlu srijedu.

Policajci su u njihovu kuću stigli u srijedu navečer nakon što su zaprimili prijavu o provali i napadu, rekao je šerif John Zanoni na konferenciji za novinare, piše CNN.

Pronašli su mrtve roditelje i povrijeđenu11-godišnju djevojčicu, dok je drugi brat (7) prošao neozlijeđeno.

14-godišnjak je tvrdio da je neko provalio i napao članove porodice prije nego što je pobjegao kamionetom, ali detektivi su otkrili nedosljednosti u njegovoj priči, pa je naposljetku priveden.

Roditelji su identifikovani kao otac Lue Yang i majka Se Vang, oboje su imali 37 godina. Dječakov identitet je zbog maloljetnosti skriven.  Sestri su evidentirane teške tjelesne ozljede, ali očekuje se da će preživjeti.

Nije naveden motiv kao ni oružje zločina. Dječak je smješten u ustanovu  za maloljetnike pod optužbama za ubistva i pokušaj ubistva dok traje istraga.

“Tragedija situacije je tako velikih razmjera jer je dvoje djece izgubilo majku i oca zbog postupaka drugog brata. Ta će djeca zbog ovog incidenta odrastati bez majke i oca “, rekao je šerif.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,