Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjeverna Karolina: Voditelj i snimatelj poginuli dok su izvještavali o oluji

Preuzmite sliku

Televizijski voditelj i snimatelj iz Sjeverne Karoline poginuli su jučer kad je stablo palo na njihovo vozilo dok su izvještavali o posljedicama oluje u Polk Countyju.

Voditelj vijesti na WYFF-u Mike McCormick i snimatelj Aaron Smeltzer poginuli su kad je stablo palo na njihovo terensko vozilo na autoputu.

Šef vatrogasaca iz grada Tryona Geoffrey Tennant kazao je kako je dao intervju McCormicku, a nekoliko minuta kasnije, primio je poziv o nesreći. Stigao je i otkrio da su žrtve dva muškarca s kojima se prethodno sreo.

“Lično me pogodilo jer sam dao intervju McCormicku oko 10 minuta ranije prije nego sam primio poziv, a razgovarali smo malo o tome kako nam želi da ne nastradamo, te kako mi to isto želimo njemu”, rekao je Tennant reporterima, prenosi Jutarnji.

˝Tlo je bilo puno vode od kiše i stablo široko jedan metar palo je na novinarev terenac dok je vozio duž autoputa˝, rekao je Tennant, te dodao da je kada su stigli prvi spasioci, motor radio a vozilo je bilo ubačeno u brzinu.

McCormick je radio za ovu TV kuću od 2007., prvo kao reporter a potom kao voditelj dva nedjeljna programa, saopćili su iz WYFF-a. Smeltzer se pridružio TV kući u februaru ove godine. Obojica su rođena 1982.

Polk County nalazi se oko 145 kilometara zapadno od Charlottea. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,