Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šef Huaweija svojoj porodici kupio iPhone mobitele

Preuzmite sliku

Osnivač i direktor kineskog tehnološkog diva Huawei Ren Zhengfei kupio je svojim članovima porodice Appleove mobitele.

Kako piše britanski Independent, Zhengfei je priznao da je kupio iPhone uređaje prilikom boravka u inostranstvu.

“iPhone ima dobar ekosistem i kada je moja porodica u inostranstvu, još uvijek im kupujem iPhone uređaje. Ljubav prema Huaweiju ne mora značiti i ljubav prema Huaweijevim mobitelima”, rekao je Zhengfei.

Kineski mediji pišu kako je šef Huaweija tim potezom odgovorio na navodno pozivanje na bojkot američkih proizvoda.

Zhengfei tvrdi da je Huawei spreman

Iz Huaweija su jučer medijima poslali Zhengfeijeve izjave povodom američkih privrednih i političkih restrikcija toj kompaniji. Evropski korisnici zabrinuti su da Huaweijevi mobiteli više neće moći koristiti buduće Android sisteme.

“Google je dobra kompanija, vrlo odgovorna kompanija. I oni pokušavaju uvjeriti američku vladu da riješi ovaj problem. Upravo raspravljamo o održivim rješenjima, naši stručnjaci još uvijek rade na tome. Danas vam ne mogu dati detaljan odgovor na to pitanje”, rekao je Zhengfei i najavio posljedice.

“Bit će nekih posljedica. Google je sjajna kompanija i obje strane rade na rješenjima”, kazao je Zhengfei.

SAD je Huaweiju izdao privremenu licencu. Drugim riječima, ograničenja mogu biti ukinuta u sljedećih 90 dana.

“Kao prvo, 90 dana nam ne znači mnogo. Mi smo se pripremili. Za nas je najvažnije dobro obaviti svoj posao. Ono što će SAD napraviti je izvan naše kontrole. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim američkim kompanijama s kojima surađujemo. U ovih 30 godina te su nam kompanije pomogle da narastemo u ono što smo danas. One su mnogo pridonijele našem uspjehu. Naučili smo kako izaći na pravi put i voditi kompaniju. Kao što znate, većina kompanija koje Huaweiju pružaju konsultantske usluge imaju sjedište u SAD-u, uključujući desetke kompanija kao što su IBM i Accenture“, zaključio je Zhengfei. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,