Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

SAD: Gotovo potpuno nag sa jurišnom puškom upao u restoran i ubio četiri osobe

Preuzmite sliku

Gotovo potpuno nagi napadač koji je na sebi imao samo zelenu jaknu i sa jurišnom puškom upao u restoran vafli u Nashvilleu i ubio četiri osobe prije nego što mu je jedan od gostiju oteo oružje. Napadač je i dalje u bjekstvu, javlja danas policija.

Policija traga za 29-godišnjim osumnjičenim, identifikovanim kao Travis Reinking se, prema navodima policije, juče dovezao kolima do restorana i ubio dvije osobe na parkingu prije nego što je ušao u restoran i nastavio da puca. Puška AR-15 se ili zaglavila ili se šaržer ispraznio i jedan od gostiju je skočio na njega i uspio da mu otme pušku.

Više od 80 policajaca iz Nashvillea i dalje tragaju za Reinkingom. Pomažu im agenti Saveznog istražnog biroa (FBI), kao i Biroa za alkohol, duhan, oružje i eksploziv, i pripadnici saobraćajne policije američke države Tennessee. Napadač je ranio još dvoje ljudi prije nego što je pobjegao.

Šef policije Nashvillea, Steve Anderson rekao je da nema jasnog motiva, mada izgleda da Reinkin ima mentalne probleme. Anderson je rekao na konferenciji za štampu jučer da bi on mogao i dalje da bude naoružan zato što je je poznato da ima pištolj, koji vlasti nisu našle.

Američka tajna služba privela je Reinkina u julu prošle godine zato što je bio u ograđenom dijelu blizu Bijele kuće u Vašingtonu, rekli su zvaničnici. On je prema navodima policije bio priveden jer je odbijao da napusti tu zonu i govorio je da želi da se sastane s predsjednikom Donaldom Trumpom.

Policija u američkoj državi Illinois gdje je on živio do prošle jeseni navodi da mu je oduzeta dozvola za oružje na zahtjev FBI-ja i oduzete su mu četiri puške, uključujući i pušku AR-15 koja je upotrijebljena u napadu u nedjelju kao i jedan pištolj.

Šerif Robert Houston iz Tazvel Okruga rekao je da je bilo dozvoljeno Reinkingovom ocu da uzme puške uz obećanje da će ih držati na sigurnom i van domašaja sina Travisa. Šerif je rekao da na osnovu njihovih ranijih susreta s Reinkingom izgleda da on ima neki mentalni poremećaj. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,