Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Pao” BiH član “Pink Panthera”: Ukrali nakit od 111 miliona eura (VIDEO)

milan-poparic-pljacka-dijamanti
Preuzmite sliku

Švajcarska policija uhapsila je člana kriminalne grupe “Pink Panter” iz BiH Milana Poparića, koji je osumnjičen za pljačku u Cannesu kada je nestao nakit vrijedan 111 miliona eura.

milan-poparic-pljacka-dijamanti

Poparić (34) je uhapšen u kući u mjestu Šatel Sen Deni, na zapadu Švajcarske, a u akciji je učestvovalo čak pedeset specijalaca švajcarske policije.

Poparić je prije mjesec dana uz pomoć saučesnika članova grupe “Pink Panter”, pobjegao iz zatvora u Orbeu u Švajcarskoj. Ubrzo nakon što je pobjegao Poparić je izveo spektakularnu pljačku u Kanu, gdje je ukrao kovčeg pun dijamanata.

Prošle sedmice, francuska policija uhapsila je drugog člana “Pink Pantera” Zorana Tomovića, makedonskog i crnogorskog porijekla, koji je ranije pobjegao iz švajcarskog zatvora u blizini Lozane u maju uz pomoć saučesnika, koji su mu pribavili alat i oružje.

“Pink Panter” je mreža sačinjena od više stotina kriminalaca iz zemalja bivše Jugoslavije. Oni su od 1999. godine ukrali u akcijama širom svijeta nakit vrijedan više od 300 miliona eura. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: