Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Putnik pokušao otvoriti vrata aviona, stjuardesa ga udarila loncem za kafu po glavi

Preuzmite sliku

Zbog putnika koji je pravio probleme, avion kompanije “American Airlines” proteklog vikenda preusmjeren je na Međunarodni aerodrom Kansas Cityju u Missouriju, a on je po slijetanju uhapšen.

Kako je prenio Reuters, pedesetogodišnji muškarac, koji je letio iz Los Angelesa prema Washingtonu, ponašao se vrlo čudno, ometao je posadu u njihovom radu, a optužen je i za napad i zastrašivanje stjuardese.

Naime, on je se posadi požalio da ga ljudi pokušavaju povrijediti i da su ga pratili kada je ušao u avion. Rekao je i da je telefonskim putem čuo kako mu povređuju porodicu, a kada je upitan kako ti “napadači” izgledaju, pokazao je na osobu do njega, uz opasku da ona ima nož. Da bi okončala neprijatnost, stjuardesa je od njega uzela telefon, a u njemu je vidjela neuspjeli poziv upućen policiji. Tu se drama nije završila.

Nakon nekoliko minuta isti muškarac zatražio je čašu vode, otišao je do kokpita i “rekao posadi da ne leti i da ga posada aviona laže”.

Na kraju je pokušao otvoriti i vrata aviona, a kako bi ga u tome spriječila stjuardesa ga je udarila loncem za kafu dva puta u glavu. Među putnicima je bio i jedan policajac, koji je pomogao posadi da ga savlada, da bi po slijetanju aviona problematični muškarac bio uhapšen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje