Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policajka postala heroj: Uskočila u ledeno jezero da spasi osmogodišnju djevojčicu

Preuzmite sliku

Pripadnica policije američke savezne države Vermont uskočila je u hladno jezero i izvukla osmogodišnju djevojčicu koja je propala kroz led dok se igrala sa braćom i sestrama. Dijete je preživjelo i potpuno se oporavilo nakon kratkog boravka u bolnici, javlja AP.

Djevojčica i njena mlađa sestra propale su kroz tanak led na jezercetu na privatnom imanju u gradu Cambridgeu 17. decembra, saopštila je državna policija Vermonta u saopštenju za javnost. Osamdesetogodišnji vlasnik kuće uspio je da izvuče na obalu mlađu djevojčicu, ali nije mogao da stigne do starije, pa je pozvao hitnu službu, rekli su zvaničnici.

Policajka Michelle Archer bila je u blizini i stigla je manje od pet minuta kasnije, saopštila je policija.

Izvukla je konopac i napravu za plutanje iz svog službenog automobila, otrčala do jezerca i doplivala do djevojčice, prema video snimku kamere sa njenog tijela koji je objavila državna policija.

Otplivala je nazad na obalu sa djevojčicom, a drugi policajac koji je stigao dok ju je izvlačila iz vode odnio je dijete u vozilo hitne pomoći koje je čekalo na licu mjesta.

Devojčica je prebačena u Medicinski centar Univerziteta Vermont u Burlingtonu na liječenje povreda za koje se u početku smatralo da su opasne po život, saopštila je policija. Srećom, potpuno se oporavila i vratila se kući.

Rukovodstvo državne policije Vermonta pohvalilo je policajce Archerovu i Kita Kota i vlasnika kuće “za njihovo nesebično, herojsko ponašanje, a svo troje su preporučeni za agencije za spasavanje”, saopštila je državna policija Vermonta. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,