Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte trenutak kada je Dubai “nestao” u pješčanoj oluji u samo nekoliko sekundi

Preuzmite sliku

Nacionalni centar za meteorologiju UAE-a (NCM) izdao je crvena upozorenja za pojedine dijelove zemlje…

Unatoč obilnoj kiši koja je pala u pet od sedam Emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), pješčana je oluja u nedjelju protutnjala UAE-om.

Zdravstveni su dužnosnici građane uputili da na licima nose zaštitne maske te da se klone pijeska i prašine. Nacionalni centar za meteorologiju UAE-a (NCM) izdao je crvena upozorenja za pojedine dijelove zemlje. Policija je sve upozorila da oprezno voze. Jedna je vozačica rekla da je jedva mogla vidjeti semafore, prenosi Jutarnji list.

Više je aviona preusmjereno na druge aerodrome zbog slabe vidljivosti. Prema podacima NCM-a, vidljivost iznad zračnih luka Abu Dhabi i Dubai International pala na manje od 500 metara. Deset aviona koji su trebali sletjeti u aerodrom Dubai International preusmjereni su na zračnu luku Dubai World Central i druge obližnje zračne luke.

Nebo iznad Abu Dhabija i Dubija bilo je tokom nedjelje prekriveno sivkastom maglom od prašine. Prepoznatljive građevine poput Burj Khalife i Ain Dubaija nisu se mogle vidjeti od magle.

NCM je pozvao žitelje Emirata da budu oprezni i izbjegavaju doline, odrone i poplavljena područja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,