Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oštre reakcije javnosti: Restoran na meniju ima Ana Frank burger i Hitler pomfrit

Preuzmite sliku

Tema Holokausta i stradanja nije nešto što treba da se zloupotrebljava, posebno kako bi se zaradio novac.

Restoran brze hrane “Honky Donky” u Rafaeli u Argentini je ukinuo svoj Ana Frank burger i Hitler pomfrit nakon oštre reakcije lokalne jevrejske zajednice.

Restoran je jedan od svoja četiri hamburgera nazvao po jevrejskoj djevojčici koja je vodila dnevnik o progonu svoje porodice od strane nacista tokom okupacije u Holandiji 1942. godine. O pomfritu ne treba ništa ni govoriti.

  • Međutim, restoran je otišao predaleko i sa ostalim specijalitetima koje priprema. Među ostalim vrstama pomfrita i krompirića u ponudi su još Benito, Džingis i Mao, nazvani po italijanskom fašističkom vođi, mongolskom osvajaču i kineskom komunističkom diktatoru.

    Restoran više neće nuditi jela sa temom Holokausta, uz izvinjenje javnosti zbog neukusne marketinške kampanje. Burger Ana Frank preimenovan je u Ana Bolen, druge supruge engleskog kralja Henrija VIII kojoj je odrubljena glava, navodi Euronews.

    Vlasnik restorana je rekao da će uskoro izbaciti nove hamburgere i krompiriće nazvane po “pozitivnijim” osobama. To će biti ličnosti kao što su Gandi, Majka Tereza, Martin Luter ili Dalaj Lama.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,