Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osoblje aerodroma na kontroli prtljaga izvlačilo novac iz torbi putnika

Preuzmite sliku

Videozapis nadzorne kamere snimio je agente TSA-e na međunarodnom aerodromu Miami kako kradu od putnika za vrijeme slanja prtljaga kroz osiguranje.

Snimke videonadzora objavilo je državno tužilaštvo Miami-Dade gdje se jasno vidi kako dva agenta TSA-e kradu novac od putnika, piše foxbussines.

Josue Gonzalez, Elizabeth Fuster i Labarrius Williams, uhapšeni su u julu i optuženi su za organiziranu šemu prevare, prema evidenciji zatvora Miami-Dade . Smješteni su u Turner Guilford Knight Detention Center.

U izjavama o hapšenju stoji da su vlasti Međunarodnog aerodroma Miami započeli istragu nekoliko izvještaja o krađama na sigurnosnoj kontrolnoj tački E, gdje su policajci bili stacionirani, prenosi Tuzlanski.ba.

Na objavljenoj video snimci prikazuju se William i Gonzalez kako u džep stavljaju novac uzet iz torbi putnika na sigurnosnoj kontrolnoj tački E. Na snimci se može vidjeti kako Williams rukom uzima novac iz ručne torbe koja prolazi kroz rešetku za prtljag. On odlazi i čini se da stavlja ruku u desni džep. Nakon toga Gonzalez  je snimljen kako zavlači ruku u torbu i iz nje izvlači predmet koji stavlja u džep.

Tužitelji su naveli da su službenici TSA-e pokušali omesti putnike dok su bili na pregledu, dok su ostali rovili po putničkim stvarima tražeći novac. Jednog putnika su oštetili za 600 dolara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,