Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ogromna kazna za objavljivanje fotografija poginulog Kobea Bryanta i njegove kćeri

Preuzmite sliku

Vanessa Bryant i njezine kćeri dobile su konačnu odluku suda prema kojoj im policija okruga Los Angeles mora isplatiti 28,85 miliona dolara zbog objavljivanja fotografija helikopterske nesreće u kojoj su poginuli njezin suprug – legendarni košarkaš Kobe Bryant, te njihova kćer Gianna.

Ova odluka uključuje i 15 miliona dolara koje im pripada nakon odluke federalnog suda u augustu 2022. godine.

– Danas obilježavamo uspješni kraj hrabre borbe gospođe Bryant, koja se borila da se kazne odgovorni za ovaj groteskni prekršaj, rekao je njezin advokat Luis Li.

– Borila se za svoga muža, svoju kćer i za sve one u zajednici koji su bili suočeni sa ovakvim oblikom nepoštovanja. Nadamo se kako će ova presuda konačno stati na kraju ovakvoj praksi, dodao je Li.

Fotografije s nesreće širile su se uglavnom između zaposlenika policije okruga Los Angeles i vatrogasaca, a došle su i do njihovih prijatelja i supružnika.

U augustu prošle godine žena preminulog Kobea svjedočila je kako je vijest o širenju fotografija pogoršala njezinu emocionalnu patnju i da pomisao na fotografije koje se pojavljuju na društvenim mrežama izaziva napade panike.

Podsjetimo, 26. januara 2020. Kobe Bryant je putovao sa svojom kćeri i s još sedam putnika na košarkašku utakmicu mladih kada se njihov helikopter zbog greške pilota srušio, svi su nažalost poginuli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje