Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nestala dva brata koja su posjetila i Balkan, u bunaru pronađena tijela: ‘Bila su u fazi raspadanja’

Preuzmite sliku

Dvojica braće iz Pertha, Callum i Jake Robinson, koji su se vodili kao nestali u Meksiku, vjerovatno su ubijeni tokom pljačke koja je pošla po zlu, rekle su meksičke vlasti.

Tijela za koja se vjeruje da su njihova pronađena su u subotu, 4. maja u bunaru na vrhu litice na poluotoku Baja, na zapadnoj obali Meksika.

Policija vjeruje da su dva brata bila s još jednim prijateljem kada im je skupina ljudi pokušala ukrasti kombi, rekao je državni odvjetnik Donje Kalifornije. 7NEWS doznaje da je trojac možda upucan dok su se pokušavali suprotstaviti pljački. Jedan je muškarac optužen za zločin koji je jednak otmici i odveden je u zatvor u Ensenadi, a druga dvojica su na ispitivanju u policiji, rekle su vlasti.

Da bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da su u pitanju tijela nestalih mladića, provest će se forenzički testovi u lokalnom laboratoriju. “Po karakteristikama tjela s velikim stepenom vjerovatnosti može se pretpostaviti da su to Amerikanac Carter Rhoad, kao i braća Robinson iz Australije”, izjavila je u subotu državna tužiteljica Baja California Maria Elena Andrade, prenosi Večernji.

Podsjetimo, braća Robinson i njihovi prijatelji nestali su 27. aprila 2024. godine, a u Meksiko su došli zbog surfanja kod popularnog turističkog grada Ensenade. Njihova majka Debra Robinson pozvala je pomoć kako bi pronašla svoja dva sina i prijatelja iz SAD-a s kojima su putovali, rekavši da se nije čula s njima od subote. “Callum je dijabetičar tipa jedan pa postoji i medicinska zabrinutost”, napisala je na društvenim mrežama.

Braća Robinson i Carter Rhoad na društvenim su mrežama objavljivali fotografije i snimke sa svog putovanja u Meksiko, a posljednja objava bila je 27. aprila, istog dana kada se nisu vratili u smještaj u kojem su odsjedali. Inače, braća Robinson su putovala po svijetu i posjećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posjetili su i Hrvatsku – bili su na Plitvicama i Jadranu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje