Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobičan slučaj: Muškarac pijan sam sebe prijavio policiji

Preuzmite sliku

Ako vidite da neko opasno vozi cestom, uobičajeno je da pozovete policiju. No nije baš tipično da onaj ko vozi sam sebe prijavi.

Jedan tip je doživio pravu noćnu moru nakon što je sam sebe prijavio policiji u okrugu Lancaster u Nebraski jer je vozio krivom stranom ceste.

No predstavio se kao vozač drugog automobila. Policajci su ga pitali za opis automobila, a on im je ispričao: “Upalio je duga svjetla, čovječe, zamalo je sletio s ceste. Ja idem prema sjeveru, on ide prema jugu. Ja sam na istočnoj stazi, on je bio na zapadnoj stazi. Stari, zamalo me udario.”

“Da, glup sam…”

No policajci su ubrzo shvatili da je ipak on vozio u krivom smjeru te su počeli pratiti njegovu lokaciju. Vozač je zaustavljen, a policajac koji ga je uhapsio upitao je: “Znate li zašto sam vas zaustavio?” A on je, prilično neugodno, priznao: “Da, jer sam bio na krivoj strani ceste.”

“Mora da sam promašio izlaz”, dodao je. Nakon očitanja alkotesta policajci su otkrili da je udio alkohola u krvi muškarca bio dvostruko veći od dozvoljene granice za vožnju. Pitali su ga: “Jesi li ti zvao?”, na što je morao priznati: “Da, jer sam mislio da je neko na krivoj strani ceste.”

Policajac ga je zezao: “Pokazalo se da ste to bili vi.” Vozač je rekao: “Da, glup sam kao…”

Policajci okruga Lancaster podijelili su video na Facebooku uz upozorenje da “vozite trijezni ili će vas policija zaustaviti”. Dodali su da su ga uhapsili prije nego što je iko ozlijeđen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,