Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

NASA objavila izvještaj o NLO

Preuzmite sliku

Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA) saopštila je da će za proučavanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) biti potrebne nove naučne tehnike, uključujući napredne satelite, kao i promjena u načinu na koji se percipiraju ovi objekti.

Agencija za istraživanje svemira objavila je nalaze nakon jednogodišnje studije o NLO-ima, prenio je AP.

U izvještaju na 33 stranice, nezavisni tim koji je Nasa angažovala upozorio je da negativna percepcija oko NLO-a predstavlja prepreku za prikupljanje podataka.

Zvaničnici su rekli da bi učešće Nase trebalo da pomogne u smanjenju stigme u vezi sa onim što se naziva neidentifikovanim anomalnim fenomenima.

“U ovom trenutku nema razloga da se zaključi da postojeći izvještaji o neidentifikovanim anomalnim fenomenima imaju vanzemaljski izvor”, navodi se u izvještaju.

Komisija od 16 članova zaključila je da su vještačka inteligencija i mašinsko učenje od suštinskog značaja za identifikovanje rijetkih pojava, uključujući NLO.

Na jedinom javnom sastanku ranije ove godine, nezavisni tim koji je odabrala Nasa insistirao je da nema ubjedljivih dokaza o vanzemaljskom životu povezanom sa NLO-ima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,