Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Broadwayu posljednji put odigrana predstava “Fantom iz opere”

Preuzmite sliku

Posljednja zavjesa spustila se u nedjelju na njujoršku predstavu “Fantom iz opere”, okončavši najdugovječniju predstavu na Broadwayu uz gromoglasne ovacije, zdravice, zlatne i srebrne konfete, javlja Anadolija.

Nedjeljna predstava u teatru Majestic na Times Squareu, kojem predstoji opsežna obnova, bila je 13.981. izvođenje.

Andrew Lloyd Webber je posljednji izašao na scenu u crnom odijelu i crnoj kravatu i posvetio završnu emisiju svom sinu Nicku, koji je umro prošlog mjeseca nakon duge borbe sa rakom želuca i upalom pluća. Imao je 43 godine.

Producent Cameron Mackintosh dao je nekima u publici nadu da će ponovo vidjeti Fantoma, i to možda prije nego što misle.

“Jedno pitanje koje mi stalno iznova postavljaju — hoće li se Fantom vratiti? Budući da sam bio producent više od 55 godina, vidio sam kako se vraćaju svi veliki mjuzikli, a ‘Fantom’ je jedan od najvećih. Dakle, samo je pitanje vremena”, rekao je Mackintosh.

Mjuzikl, koji se održava na Broadwayu od otvaranja 26. januara 1988., preživio je recesije, rat, terorizam i kulturne promjene.

Ali produžena pandemija je možda bila posljednja kap koja je prelila čašu.

Producenti su odlučili da je došlo vrijeme za prekid prikazivanja nakon što se predstava teško oporavila nakon 18-mjesečnog zatvaranja Broadwaya tokom pandemije.

Prva produkcija otvorena je u Londonu 1986. godine i od tada predstavu je pogledalo više od 145 miliona ljudi u 183 grada.

Izvedena je na 17 jezika, a od prodaje ulaznica predstava je samo na Broadwayu zaradila više od 1,3 milijarde dolara. (Foto: Twitter Brigid)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,