Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladić (16) upucao i teško ranio majku, ubio dva policajca pa presudio sam sebi

Preuzmite sliku

Šesnaestogodišnjak iz Edmontona u kanadskoj pokrajini Alberta upucao je svoju majku i ubio dva policajca prije nego što je sebi oduzeo život.

Zločin se dogodio rano u četvrtak u stanu u apartmanskom kompleksu Baywood u gradskoj četvrti Inglewood. Dva patrolna policajca upucana su i ubijena po dolasku na mjesto događaja, a prema pisanju The Guardiana, nije bilo naznaka da su policajci tokom intervencije ispaliti metak.

Žena s ozljedama opasnima po život prevezena je u bolnicu. Stanje joj je teško, ali stabilno. Dale McFee, šef policijske službe u Edmontonu, rekao je kako je osumnjičeni na kraju počinio samoubistvo pucajući u sebe. Ubijeni policajci identificirani su kao Travis Jordan (35), koji je u snagama Edmontona bio osam i pol godina, i Brett Ryan (30), koji je kao časnik radio pet i pol godina.

– Ne mogu vam opisati koliko smo shrvani ovim gubitkom – rekao je McFee.

Policajac Ryan bio je i dugogodišnji hokejaški sudija lige mladih, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu. Njegov kolega Ryan bio je bolničar prije nego što je postao policajac, prenosi Jutarnji.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje