Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka ostavila bebu kod kuće i otišla na odmor: Djevojčica preminula, a njoj prijeti doživotni zatvor

Preuzmite sliku

Kristel Candelario ostavila je svoju 16-mjesečnu kćerku, Jailyn, samu i nenadgledanu kod kuće dok je bila na odmoru. Nakon što se vratila kući nakon više od sedam dana, pronašla je Jailyn bez svijesti.

U četvrtak je žena iz Clevelanda priznala krivnju za teško ubojstvo djeteta koje je ostavila samo više od sedam dana dok je ona bila na odmoru, izvijestili su tužitelji, piše NBC News.

“Kristel Candelario, 32-godišnjakinja, napustila je svoju 16-mjesečnu kćerku, Jailyn Candelario, “samu i nenadgledanu” u svom domu 6. juna 2023.,” izjavio je tužitelj okruga Cuyahoga, Michael C. O'Malley.

“Nije se vratila kući sve do 16. juna 2023,” dodao je.

Kada se napokon vratila, Candelario je pronašla Jailyn bez svijesti i odmah pozvala policiju.

Službenici su izjavili da su policajci pronašli Jailyn u prljavom dječjem krevetiću. Kada su djelatnici hitne pomoći stigli na mjesto događaja, utvrdili su da je beba umrla.

“Bila je ekstremno dehidrirana”, navodi policija.

Istragom je utvrđeno da je Candelario ostavila svoju kćerku samu dok je bila na odmoru u Detroitu i Puerto Ricu, prema izjavama službenika.

Candelario se izjasnila krivom za teško ubojstvo. Kazna će joj biti izrečena 18. marta, a mogla bi dobiti doživotni zatvor.

Zasad nije poznato zašto majka nije nekoga zamolila da joj pričuva dijete dok je na putu. Prijateljica porodice prošle je godine kazala za News5 Cleveland da to nije bio prvi put da je Candelario ostavila kćerkicu samu kod kuće:

“Stalno smo joj govorili da je ne ostavlja samu. Ne samo ja nego i moja poznanica koja živi preko puta.” (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje