Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest: Policajka nakon uragana pronašla, pa podojila četveromjesečnu bebu

Preuzmite sliku

Arizbeth Dionicio Ambrosio (33) policajka pronašla četveromjesečnu bebu i njenu majku tokom misije spašavanja nakon uragana koji je pogodio Meksiko.

Uragan Otis stigao je na kopno meksičkog grada Akapulka 25. oktobra 2023. kao uragan pete kategorije i od tada se vrši potraga za žrtvama vremenske nepogode i procjena štete.

Arizbeth je prilikom izvršavanja misije spašavanja nakon uragana, čula plač bebe iz daljine. Budući da se plač djeteta nije smanjivao, krenula je u potragu za njim. Ubrzo je pronašla majku djeteta i bebu sa svega 4 mjeseca života. Tom prilikom majka je policajki rekla da bebu već dva dana nije dojila i da njen sin plače od gladi. Nakon čega je Ambrosio, budući da i sama doji svoje dijete, ponudila pomoć nemoćnoj majci, a potom skinula svoju zaštitnu opremu i počela dojiti bebu. Beba je odmah potom prestala plakati.

  • “Dobar je to osjećaj. Ona je beba – ako postoji jedna stvar koja može da nas povrijedi kao majke, to je kad vidimo bebu u ovakvim okolnostima”, rekla je Arizbeth.

    Njen potez je zabilježen na fotografijama koje je tokom vikenda objavio Sekretarijat za bezbijednost građana Meksiko Sitija, koji je poslao spasilačke timove u Akapulko.

    Fotografije su izazvale emotivne reakcije podrške na društvenim mrežama, usred tragedije koju proživljava Akapulko po prolasku uragana.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,