Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Japanski aerodrom u 30 godina rada niti jednom nije izgubio prtljag

Preuzmite sliku

Dok se aerodromi u Singapuru i Dohi takmiče za titulu najboljeg na svijetu, jedan aerodrom je posvećen drugačijem postignuću. Naime, Međunarodni aerodrom Kansai u Japanu već 30 godina niti jednom nije izgubio prtljag.

Zapravo, ovaj aerodrom nije izgubio prtljag od otvaranja u septembru 1994., a u prosjeku godišnje ima 20 do 30 miliona putnika.

Putnicima mnogo znači to što će im prtljag doći na vrijeme, ali zaposlenima na ovom japanskom aerodromu je to uobičajena stvar.

“Ne mislimo da radimo nešto posebno. Radili smo kao i inače. Radimo svaki dan i sretni smo što je taj rad prepoznat. Mislim da su naši zaposlenici zadovoljniji zbog tog priznanja”, izjavio glasnogovornik Aerodroma Kansai Kenji Takanishi.

Britanska internet stranica za rangiranje i ocjenjivanje avijacije Skytrax je upravo ovaj aerodrom proglasila najboljim na svijetu kada je u pitanju transport prtljaga. Njegovi zaposlenici nikada nisu izgubili prtljag.

Aerodrom Kansai je izgrađen na vještačkom otoku u zaljevu Osaka, opslužujući područje Osake, Kjota i Kobea. Proglašen je 18. najboljim aerodromom na svijetu dok su japanski aerodromi Tokio i Narita na petom mjestu, a Haneda na četvrtom mjestu.

Prilikom Skytraxovog ocjenjivanja aerodroma, pravovremeni dolazak prtljaga je samo jedan od faktora koji se razmatra. Aerodrom Kansai se poboljšava kako bi bio spreman za Svjetski sajam (Expo) koji će 2025. biti održan u Osaki, prenosi CNN.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,