Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izraelski vojnik u suvenirnici u Gazi uništavao predmete: “Za njih je ovo sve samoodbrana”

Preuzmite sliku

Izrael je nastavio vojnu ofanzivu na Pojas Gaze 1. decembra nakon završetka sedmodnevne humanitarne pauze u sukobu sa palestinskom grupom Hamas.

Na platformi X, objavljuju se brojni snimci a nerijetko i oni koje sami postavljaju Izraelski vojnici.

Jedan takav video koji je objavljen izazvao je brojne reakcije i osude ljudi.

Naime, jedan vojnik je ušao u devastiranu suvenirnicu i sa osmijehom na licu, uništavao predmete, dok ga prijatelj snima.

“Ne razumijem zašto to ima veze s ratom u kojem su s Hamasom?” “Po njihovim riječima, sigurno snježna kugla koju je bacio je imala tunele! ovo je samoodbrana.”, “Solidirati se s Palestinom znači podržavati mir, pravdu i jednakost.” navodi se u komentarima.

Podsjećamo, Izrael je nastavio vojnu ofanzivu na Pojas Gaze 1. decembra nakon završetka jednosedmične humanitarne pauze postignute s palestinskom grupom Hamas.

Najmanje 17.487 Palestinaca je ubijeno, a više od 46.480 ranjeno u nemilosrdnim zračnim i kopnenim napadima na palestinsku enklavu od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

U Izraelu je, prema zvaničnim podacima, ubijeno 1.200 osoba, a broj poginulih u redovima izraelske vojske nakon napada Hamasa 7. oktobra porastao na 420.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,