Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izraelski ministar odbrane letio iznad Gaze da bi posmatrao napade, nazivajući ih “impresivnim”

Preuzmite sliku

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant izjavio je u petak da je preletio Pojas Gaze da bi posmatrao napade izraelske vojske, koji su nastavljeni od jutra nakon što je Tel Aviv objavio kraj jednonedeljne humanitarne pauze, javlja Anadolu.

Gallant je na nalogu na društvenoj mreži X naveo da je letio iznad Gaze u borbenom helikopteru kako bi svjedočio izraelskim napadima širom enklave i da su rezultati bili “impresivni”.

Takođe je naglasio važnost nastavka borbe protiv palestinske grupe Hamas, tvrdeći da ona “razumije samo silu”.

Ministar odbrane je ponovio ciljeve svoje vlade iz razornog napada na Gazu, uključujući demontažu Hamasa, uništavanje njegovih vojnih kapaciteta i vraćanje izraelskih zarobljenika iz Gaze.

Izraelska vojska intenzivno je nastavila napade širom Pojasa Gaze u petak rano nakon završetka humanitarne pauze, što je izazvalo stotine žrtava među Palestincima.

Otkako je Izrael pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra prema podacima vlasti u Gazi ubijeno više od 15.000 Palestinaca, među kojima 6.150 djece.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje