Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izraelske snage izvele raciju u bolnici na Zapadnoj obali i ubile troje Palestinaca

Preuzmite sliku

Izraelske snage izvele su raciju u bolnici na okupiranoj Zapadnoj obali i ubile troje Palestinaca, od kojih je jedan bio na liječenju, javlja Anadolu.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da su izraelske snage izvele raciju na bolnicu “Ibn Sina” u gradu Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ističe se da su izraelski vojnici ubili troje Palestinaca u bolnici tokom racije.

 • U svom pozivu Ujedinjenim narodima i međunarodnim organizacijama i organizacijama za ljudska prava, palestinska ministrica zdravstva Mey al-Kayle zatražila je okončanje zločina koje izraelske snage čine nad palestinskim narodom i zdravstvenim institucijama u Pojasu Gaze i okupiranoj Zapadnoj obali.

  Zatražila je da se obezbijedi neophodna zaštita domovima zdravlja i njihovim timovima.

 • U izvještaju zvanične palestinske novinske agencije WAFA navedeno je da su dvojica od trojice ubijenih Palestinaca bili braća.

  Ubijeni su Muhammad i Basil Ayman al-Ghazawi te Muhammad Walid Jelamine. Navedeno je da se Basil Ayman al-Ghazawi liječio u bolnici od 25. oktobra prošle godine.

  Prijavljeno je da je desetak pripadnika izraelskih specijalnih jedinica, u civilnoj odjeći i u uniformama ljekara i medicinara, ušlo u bolnicu, popeli su se na treći sprat i ubili troje Palestinaca oružjem sa prigušivačem.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,