Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izraelka prešla na islam i udala se za Palestinca

Preuzmite sliku

Moral Malka (21) iz Izraela, koja je primila islam, uprkos prijetnjama ekstremnih cionista u njenoj zemlji uplovila je u bračne vode sa Palestincom Mahmudom Mansurom (26).

Povodom svadbene ceremonije Malke i Mansura, u gradu Jafa je angažovano više od 200 policajaca.

Svadba je počela nakon što su svatovi uzeli nevjestu iz njene kuće u Rishon LeZionu . Svadbena povorka od 800 zvanica je zatim stigla do kuće mladog bračnog para u Jafi. Grupa izraelskih demonstranata koja se okupila oko kuće palestinskog mladoženje naišla je na policijsku barijeru.

Ljubav uvijek pobjeđuje

Mladoženjina majka Fedva Mansur je u izjavi izraelskim medijıma kazala da su spremni na poteškoće i zatim dodala: “Svi su danas došli kako bi nam pružili podršku. Nažalost, pojedini su pokazali negativan stav. Kao što sam to rekla mladoženji i nevjesti, ljubav uvijek pobjeđuje“.

Mansur je izjavila da joj je žao zbog poteškoća sa kojima će se susresti njena snaha. “Moja snaha se susrela sa negativnim ponašanjem. Međutim, ona je dovoljno jaka da to prevlada i mi smo spremni da joj pomognemo u tome. Kada sam s njom razgovarala ona mi je samo kazala: ‘Želim da sve bude u redu i da svadba bude lijepa’ “. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,