Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izrael bombardovao masovnu grobnicu gdje su pokopane stotine Palestinaca u Gazi

Preuzmite sliku

Izraelski ratni avioni bombardovali su masovnu grobnicu u izbjegličkom kampu Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze gdje su ranije ukopana tijela Palestinaca ubijenih u izraelskim napadima, javlja Anadolu.

Stotine Palestinaca, ranije ubijenih u izraelskim napadima, ukopani su u masovnu grobnicu u nedostatku mjesta za ukop zbog velikog broja žrtava u izraelskim napadima.

Ahmed al-Kahlut, načelnik Jedinice civilne odbrane na sjeveru Gaze, rekao je za Anadolu da su izraelski ratni avioni izveli zračni napad na grobnicu u kojoj su pokopane stotine Palestinaca ubijenih u prethodnim napadima u izbjegličkom kampu Jabalia.

Kahlut je naveo da su tijela usljed bombardovanja izbačena na površinu zemlje.

Prema njegovim riječima, timovi civilne odbrane uložili su velike napore da se tijela ponovo ukopaju.

U nemogućnosti da pronađu mjesto na mezarjima za ukop hiljada ubijenih Palestinaca u masakrima koji traje mjesecima, stanovnici Gaze su primorani da svoje najmilije ukopavaju u masovnim grobnicama.

Palestinsko ministarstvo zdravstva objavilo je u nedjelju da se broj ubijenih u izraelskim napadima na Gazu dosegao 30.410.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,