Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Heroj iz Gaze’ osijedio za 60 dana: Motaz Azaiza objavio tužnu fotografiju koja objašnjava užas rata

Preuzmite sliku

Ratna dešavanja osim što razaraju građevine, kulturno-historijska naslijeđa, narušavaju i lične opise ljudi gdje smo se nebrojeno puta uvjerili koliko ratne strahote promijene lica ljudi.

‘Heroj iz Gaze’ ili kako ga još zovu ‘Glas Palestine’, fotograf Motaz Azaiza danas je objavio fotografiju koja nam opisuje sav užas rata.

Ovom mladom čovjeku kojem su 24 godine, ratna dešvanja, odnosno strahote kroz koje prolazi narod Palestine promijenile su izgled.

On je danas je objavio tužnu fotografiju na story na svom instagram profilu na kojoj se vidi da njegova kosa više nije crna, odnosno da je sa svoje 24 godine ovaj mladi čovjek osijedio, piše Tuzlanski.ba.

 • Istina, na ranijim fotografijama koje je objavljivao prije početka rata, može se vidjeti da je imao po koju sijedu, međutim, danas kako se može vidjeti, ovaj čovjek ne izgleda isto kao prije dva mjeseca.

  Podsjećamo, iako je imao želju da putuje svijetom i bilježi ljepote različitih kultura, a posebno svoje rodne Palestine, novinaru i fotografu Motazu Azaizi, genocid je ugasio snove. On danas rizikuje svoj život, ne jede, ne spava, a izložen je opasnosti jednako kao i svi drugi stanovnici Gaze.

  Ipak, ne odustaje od svoje misije.

  Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama Motaz je postao planetarno poznat. Izgubio je svoje prijatelje, kuća njegove porodice  u kojoj je bilo 15 osoba je bombardovana. Doživio je i prijetnje od pripadnika Izraelske vojske.

  Prijetili su mu zbog njegovog izvještavanja o dešavanjima u Gazi i tražili da napusti Gazu ako želi spasiti svoj život.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,