Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hamas objavio snimke uništavanja izraelskih tenkova iz zasjede

Preuzmite sliku

Militaristička organizacija Hamas objavila je snimke direktne borbe sa Odbrambenim snagama Izraela (IDF) na kojem se vidi kako uništavaju oklopnjake IDF-a protivoklopnim oružjem.

Brigade Al-Kasam iz Hamasa objavile su snimak od danas u blizini naselja Zeitoun na sjevernom dijelu Pojasa Gaze na kojem se čini da je prikazano uništenje izraelskog teškog oklopnog transportera “Namer” kao rezultat zasjede i upotrebe protivoklopnog oružja (RPG).

Snimak militanata Hamasa na kojem se vidi kako pogađaju izraelske oklopnjake

Na videu se može vidjeti nekoliko napada pomoću RPG-ova, ali nije poznato da li su bili uspješni. Snimci koji su objavljeni prikazuju pripadnike Hamase kako izlaze iz zemlje i protivoklopnim oružjem pogađaju izraelske oklopnjake.

IDF je pokrenuo kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze nakon što je Hamas napao jug Izraela 7. oktobra. Izraelska vojska tvrdi da se nalazi duboko na teritoriji Pojasa Gaze, pred vratima grada Gaze.

Kako je saopćio IDF deset pripadnika 84. brigade “Givata” ubijeno je sinoć u zasjedi Hamasovih militanata koji su protivtenkovskim projektilima uništili izraelski oklopni transporter “Namer”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,