Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drama na nebu iznad SAD-a: Pilot koji nije na dužnosti usred leta pokušao ugasiti motore na avionu

Preuzmite sliku

Pilot kompanije Alaska Airlines koji se nalazio u pilotskoj kabini pokušao je jučer preuzeti kontrolu nad avionom koji je letio iz zračne luke u Seattleu za San Francisco.

Pilot je rekao kontrolorima zračnog saobraćaja da je osoba koja se vozila u kokpitu leta 2059 pokušala ugasiti motore aviona tokom leta. Piloti zračnog prevoznika ili piloti drugih zračnih prevoznika povremeno se znaju voziti na dostupnom sjedalu u pilotskoj kabini kada putuju u službenom svojstvu ili u drugu zračnu luku.

“Savladali smo ga. Trenutno ne stvara nikakve probleme” 

Putnik koji nije imenovan je pilot koji nije bio na dužnosti. Uhapsila ga je policija Portlanda. “Avion je poletio iz zračne luke Paine Field, a zbog sigurnosne prijetnje je preusmjeren na međunarodnu zračnu luku Portland”, saopćila je kompanija Alaska Airlines, a prenosi CNN.

“Pokušao je u pilotskoj kabini ugasiti motore. Svladali smo ga. Trenutno ne stvara nikakve probleme. Želimo da policija preuzme slučaj čim sletimo”, kazao je pilot kontrolorima zračnog saobraćaja nakon završetka incidenta. Istraga cijelog događaja je u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,