Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka u SAD-u ušla u auto, tijelo nađeno nakon dva mjeseca u kolicima za kupovinu

Preuzmite sliku

Tijelo nestale 21-godišnje djevojke iz Chicaga pronađeno je zavezano i zamotano u plahte u kolicima za kupovinu.

Rosu Chacon je njena porodica posljednji put vidjela ispred kuće 18. januara, a tijelo je pronađeno u uličici u Chicagu 15. marta, prenosi Index.hr.

U subotu su porodica i lokalna zajednica organizovali bdjenje u čast pokojne djevojke koja je na taj dan trebala proslaviti 22. rođendan.

“Nedostaje mi moje dijete. Obično kad nam kći ode, čujemo se s njom. Zove sljedeći dan, zove sat vremena nakon što je otišla, u kući je, sigurna je, lijepo je i toplo. Ali nismo ništa čuli”, rekao je otac Jose Lucio za ABC7.

Njena majka se prisjetila posljednjih riječi koje joj je uputila 21-godišnjakinja.

Tijelo je identificirano po tetovažama

“Vratit ću se, mama. Dobila sam Uberovu vožnju tamo i natrag”, ispričala je majka, koja se također zove Rosa Chacon.

Snimka sa sigurnosne kamere porodične kuće pokazala je kako djevojka ulazi u Uberov automobil. Porodica tvrdi kako im je rekla da sa sobom ne nosi ličnu kartu i kaput, prenosi Independent.

Još uvijek je nejasno je li stigla na odredište. Tijelo je pronađeno tri kilometra dalje od mjesta gdje je posljednji put viđena oko 10:45 ujutro 15. marta, a njena porodica je tijelo identifikovala po tetovažama.

“Ne znam kako imaju srca tako ubiti nekoga”, poručila je majka žrtve.

Istražitelji bi uskoro trebali utvrditi tačan uzrok smrti. Porodica ističe kako čikaška policija nije učinila dovoljno da bi je pronašla pa su zbog toga morali angažovati privatne istražitelje da pomognu u potrazi.

Policija je ponudila nagradu od 15.000 dolara (blizu 28.000 KM) za informacije koje bi mogle dovesti do hapšenja i osude u ovom slučaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,