Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši NBA košarkaš priznao stravično ubistvo: Djevojku ugušio HDMI kablom

Preuzmite sliku

Američki košarkaš Chance Comanche (27) saslušan je pred američkim sudom gdje je priznao ubistvo Marayne Rodgers (23).

Košarkaš je tek jednu utakmicu odigrao je u najjačoj ligi svijeta, u dresu Sacramento Kingsa i to protiv Stepha Curryja i Golden State Warriorsa. To je bilo prošle sezone, većinom je nastupao za tim Sacramenta u razvojnoj ligi, ali sada je daleko od košarke.

Tijelo djevojke pronađeno je u pustinji u saveznoj državi Nevadi. Posljednji je put viđena u Las Vegasu, u društvu košarkaša i njegove djevojke Sakari Harnden, također osumnjičene u slučaju.

FBI-ju je Comanche rekao da su njegova djevojka i ubijena Rodgers imali historiju problema, odnosno da su bile u svađi. Ubistvo su planirali nekoliko mjeseci, apočinili su ga u decembru. Također, naveo je neke stravične detalje ubistva, poput onoga da je Rodgers oko deset sekundi gušio HDMI kablom. Košarkaš je naveo kako mu je djevojka pomagala koja je Rodgers davila rukama.

Navodi da su potom automobilom tražili mjesto gdje mogu ostaviti tijelo, a naposljetku su odlučili ostaviti je u pustinji. Također, u istrazi je otkriveno da su pokušali nagovoriti i treću osobu da sudjeluje u ubistvu. Prema SMS porukama osobi su nudili tri hiljade dolara, no odbila je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,