Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bišćanki Amri Šabić-El-Rayess pisao Joe Biden: Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom

Preuzmite sliku

Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess je profesorica i naučna istraživačica na Univerzitetu Columbia, a na svom Facebook profilu podijelila je pismo predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena.

“Ovo je pismo koje sam jučer dobila od Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden-a, vezano za moju knjigu The Cat I Never Named / Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime koja se sada nalazi i u Bijeloj Kući kao i za moj dobrovoljan rad vezan za Bosnu i Hercegovinu i edukaciju narednih generacija o mržnji zbog koje može da potone svako društvo, kako u BiH tako i u SAD-u. Evo par rečenica, a puni prijevod i više detalja slijede uskoro jer imam danas obaveza”, napisala je Amra.

“Draga Amra, hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime. Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom koju su pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu. Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah-u i Jannah-u. Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku…”, napisao je Biden.

“Kod mene se posao nastavlja – posao čiji je cilj da je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta. Nismo genocid preživjeli da sjedimo skrštenih ruku i gubimo svoj glas – nego da naša upozorenja i priče odzvanjaju širom svijeta i preventiraju i gase vatrenu mržnju gdje god pomolila glavu”, napisala je Amra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,