Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barack Obama: ISIS ubija muslimane

Preuzmite sliku

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barack Obama, tokom posjete Argentini, izjavio je kako teroristička organizacija ISIS na Bliskom istoku ubija muslimane, prenosi Anadolu Agency (AA).

Obama, nakon što je obavio historijsku posjetu Kubi, prešao je u Argentinu, gdje se u glavnom gradu Buenos Airesu sastao sa predsjednikom ove zemlje Mauriciom Macrijem.

Američki predsjednik na konferenciji za novinare osvrnuo se na izjavu kandidata za predsjednika SAD-a Teda Cruza, koji je rekao kako policija treba patrolirati po muslimanskim kvartovima.

Obama je ovakvu pristup nazvao “pogrešnim i neameričkim”.

“Jedna od najvažnijih stvari koja daje snagu SAD-u jeste što imamo jedno integrisano ‘muslimansko američko društvo’ koje je vrlo uspješno i koje voli svoju zemlju”, poručio je Obama.

Govoreći u ISIS-u, prvi čovjek SAD-a kazao je kako ova teroristička organizacija u svakom dijelu svijeta truje mozgove mladih ljudi.

“Oni (ISIS) ubijaju nevine ljudi čija jedina krivica to što vjeruju u drugačiji islam nego oni”, rekao je Obama.

Na kraju je zaključio kako će borba protiv ISIS-a u Iraku i Siriji biti agresivno nastavljena sve dok teroristi u potpunosti ne budu uništeni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,