Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Avion na pisti aerodroma John F. Kennedy u New Yorku udario u drugi parkirani avion

Preuzmite sliku

Avion kompanije JetBlue koji je iz New Yorka letio za Portoriko naletio je na aerodromu JFK na drugi avion, javljaju američki mediji. Ovo je drugi takav incident na tom aerodromu u posljednih u nekoliko dana, prenosi NBC.

– Avion na letu 1603 došao je u kontakt s parkiranim praznim avionom dok je taksirao po pisti – rekao je glasnogovornik JetBluea.

Nema izvještaja o ozlijeđenima. Savezni ured za zračni saobraćaj (FAA) potvrdio je događaj i navodi kako je istraga u toku.

– Avion kompanije JetBlue na letu 1603 udario je u rep parkiranog drugog aviona JetBlue-a dok se odmicao s gatea oko 7 ujutro na međunarodnom aerodromu John F. Kennedy u New Yorku. Avion je letio prema aerodromu Luis Muñoz Marin u San Juanu, u Puerto Ricu – navode iz FAA.

Incident od srijede uslijedio je nakon bliskog susreta također na JFK-u prošlog petka, kada su se dva aviona zamalo sudarila.

U tom inicidentu Boeing 737 Delta Airlinesa zaustavio je polijetanje jer je avion American Airlinesa prešao pistu. Istraga tog incidenta također je u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje