Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Australija: Policija nudi dva miliona australijskih dolara za informacije u ubistvima beba

Preuzmite sliku

Vlada u saveznoj državi Južnoj Australiji nudi nagrade od po milion australijskih dolara (oko 762.000 američkih dolara) za informacije o osobama koje su usmrtile bebe 2004. i 2010. godine.

Iz policije Južne Australije (SA) saopćeno je kako ubice beba Dylana Roberta Jamesa Lindsay (2004.) i Lily Jean Schettini (2010.) još uvijek nisu uhvaćene.

 • Policija nudi nagrade od po milion australijskih dolara onome ko otkrije ubice ili da informacije koje će pomoći u otkrivanju počinilaca.

  Dylanu, koji je tada imao 11 mjeseci, nanesene su povrede u području stomaka i pronađen je mrtav u kući u Port Lincolnu, u Južnoj Australiji, 28. marta 2004. godine.

  Policijski izvještaj pokazuje da je Dylanova majka bila ovisnica o drogi i da je dječaka i njegovu stariju sestru ostavila na čuvanje prijateljici.

  Na tijelu dječaka su pronađene modrice.

  Uhapšene su dvije osobe za koje se sumnjalo da su ubile bebu, ali su oslobođene zbog nedostatka dokaza.

  Tijelo 18-mjesečne Lily pronađeno je u kući u naselju Smithfield Plains u Adelaideu 2010. godine. U policijskom izvještaju se navodi kako je moguće da je preminula usljed posljedica potresa mozga, napada ili pada.

  Lily je živjela sa majkom i njenim partnerom, te starijom sestrom. Međutim, u noći kada je djevojčica ubijena u kući su se nalazili i gosti, muškarac i žena. Policija je izvijestila kako ubica ili ubice još uvijek nisu otkriveni.

  Glavni komesar SA policije Mark McEachern se nada da će milion dolara potaknuti počinioce ili one koji znaju šta se desilo u rasvjetljavanju slučaja.

  ”Mislim da samo oni koji su se tog dana nalazili u kući znaju šta se desilo ovoj djevojčici”, rekao je McEachern. (AA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,