Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slijepa zaljubljenost u čovjeka kojeg nikad nije vidjela uživo koštala je 1,4 miliona dolara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Svoju priču dvaput razvedena Sarah ispričala je u showu dr. Phila. Stanovitog Chrisa Olsena upoznala je online prije 18 mjeseci, a iako se naglasak čovjeka s kojim je u međuvremenu pričala telefonom s vremenom promijenio i iako je i dalje traži da šalje novac na račune u različite zemlje, Sarah inzistira da je “95 posto sigurna” da joj on govori istinu.

U intervjuu s dr. Philom kazala je da dnevno preko telefona s Olsenom razgovara po nekoliko sati. Unatoč mnogim pokušajima da dođe kući kako bi mogli biti zajedno, prepričava zaljubljena Sarah, on je opet uhićen navodno po krivim optužbama.

Opisala je i trenutak u kojem su se upoznali preko interneta. “Obratio mi se privlačan muškarac i rekao: ‘Wow, ti izgledaš kao da ne bi naudila mravu’. Ja sam pomislila: ‘Wow, ovaj tip je tako zgodan, ne mogu vjerovati da razgovara sa mnom!'”.

Kasnije joj je kazao da se zove Chris Olsen, da je originalno iz Milana, ali da se preselio u SAD prije 18 godina. Trenutno je, kaže, zbog posla u Africi i tamo boravi već godinu i pol. Kad su se tek upoznali kazao joj je da je u Južnoafričkoj republici, a nakon kratkog boravka u Nigeriji, preselio se u Benin, objasnila je.

Nekoliko sedmica nakon što su počeli komunicirati izjavio joj je ljubav u e-mailu kojem joj se obraćao kao gđi. Olsen. A nekoliko dana nakon toga poslao joj je prvi od niza svojih zahtjeva za novcem. Dosad mu je ukupno proslijedila 1,4 miliona dolara za račune u hotelima, kartice za telefon, advokate, ukradene kreditne kartice i jamčevinu.

Prošlog juna prodala je svoj stan kako bi mu poslala 550.000 dolara za jamčevinu.

Unatoč svemu tome još uvijek vjeruje da se on pokušava vratiti kući, iako je spomenula da postoje sumnjivi elementi u njegovoj priči: “Kad sam tek počela komunicirati s njim zvučao je kao Talijan, ali sad se njegov naglasak promijenio pa ne znam je li se prilagodio mjestu u kojem sada živi…Beninu”. Ipak, na kraju zaključuje: “Još uvijek vjerujem u ljubav”.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,