Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena u stanu bila mrtva mjesecima, stanare “alarmirao” neugodan miris

Preuzmite sliku

U stanu zgrade u Beogradu 25. septembra pronađeno je beživotno tijelo M. F. u fazi raspadanja.

Prema prvim informacijama, žena u poznim godinama je preminula prirodnom smrću prije nekoliko mjeseci.

Nesretna M. F. živjela je samačkim životom u svom stanu na Banovom brdu od kada joj je muž preminuo prije skoro deceniju. Prema riječima njenih komšija, baka gotovo da nije imala kontakta sa spoljnim svijetom.

– Nije joj niko dolazio niti je ona kontaktirala sa nekim. Zbog toga niko od nas nije primijetio da se nešto neuobičajeno dešava, sve dok hodnicima zgrade nije počeo da se širi izuzetno neprijatan miris – ispričao je komšija preminule starice.

Drugim stanarima je bilo čudno i to što već neko vrijeme niko ne odnosi poštu iz njenog sandučeta.

– Primijetili smo da se nakupila pošta u njenom sandučetu, pa smo to povezali sa neprijatnim mirisom i onda smo pozvali policiju. Pomislili smo na najgore što se na kraju ispostavilo da je istina – kaže komšinica iz ulaza.

Pripadnici policije praćeni vatrogascima izašli su na teren tog 25. septembra i zatekli jezivu scenu.

– Morali su prvo da razvaljuju vrata, a onda su nadležne službe zatekle njen leš u poodmakloj fazi raspadanja. Čula sam od komšija da je tu bila nekoliko mjeseci, pa su vatrogasci morali da je izvlače – dodaje komšinica napominjući da baku iz tog stana nije lično poznavala, i da ju je za sve godine koliko tu živi vidjela tek nekoliko puta u prolazu.

Stan u kom je M. F. živjela samačkim životom je sada zapečaćen, a komšije očekuju da nadležne službe izvrše dezinfekciju tog prostora.

Kako Blic saznaje, preminula starica je supruga jednog srbijanskog pozorišnog i filmskog glumca. (Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,