Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zašto se vlasnicima iPhonea Pelješki most uopće ne nudi kao opcija za put do Dubrovnika?

Preuzmite sliku

Aplikacija iPhonea zasad, iz nepoznatog razloga, kaska za svojom počesto jeftinijom konkurencijom.

Vlasnici iPhonea koji se ovih dana pokušavaju automobilom dočepati Dubrovnika i dalje će do Grada morati preko Neuma.

Naime, aplikacija Karte na Appleovim pametnim telefonima još uvijek ne registruje Pelješki most kojim je jug Hrvatske i službeno spojen s ostatkom države nego korisnike aplikacije šalje preko granice kroz koridor u Neumu. S druge strane, Google Maps, aplikacija za navigaciju i promet na Android uređajima, nudi Pelješki most kao glavni i najkraći pravac za Dubrovnik.

  • Aplikacija iPhonea zasad, iz nepoznatog razloga, kaska za svojom počesto jeftinijom konkurencijom. Ako, primjerice, zatražimo rutu od Ploča do Dubrovnika, Appleova aplikacija Karte voditi će nas preko Neuma i vrijeme dolaska procjenjuje na 2 sata i 5 minuta. Pritom, kako se može vidjeti, razlog zašto ruta preko Pelješkog mosta nije ponuđena jest zato što ga u aplikaciji – nema, uopće nije registrovan. U Apple Kartama na prostoru između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu, preko Malostonskog zaljeva, nema ničeg.

    Što se tiče Google Mapsa, kada tražimo istu rutu Ploče-Dubrovnik, aplikacija kao najbolju rutu stavlja onu preko Pelješkog mosta i procjenjuje vrijeme dolaska na sat i 55 minuta, odnosno deset minuta kraće od iPhonea. (jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,