Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zamjenik gradonačelnika Beograda: Sajam knjiga neće biti održan

sajam-knjiga-beograd 520x330
Preuzmite sliku

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Grad bio spreman da se održi Sajam knjiga, pod uslovom da mogu da uđu samo vakcinisani protiv korona virusa ili uz negativan PCR test, ali da to nisu prihvatile izdavačke kuće koje su najavile učešće na sajmu, a njihovi predstavnici su članovi organizacionog odbora.

Vesić je potvrdio da su tačne informacije, koje su se nezvanično pojavile u medijima, da su izdavači odlučili da se ne održi Međunarodni sajam knjiga, koji je bio planiran od 24. do 31. oktobra.

On je rekao da će sutra biti održana sjednica odbora koji organizuje sajam knjiga, kada će biti donijeta i zvanična odluka.

“Grad Beograd je ponudio svim izdavačima da plati 50 posto cijene zakupa, odnosno da zakup bude za njih za 50 posto jeftiniji. Bili smo potpuno spremni da se Sajam održi. Na sjednici Kriznog štaba nije bila donijeta odluka da se sajam ne održi. Ukoliko ne bude Sajma knjiga, to će biti odluka izdavača”, rekao je Vesić.

On je rekao da mu je žao što se Sajam knjiga neće održati, jer su održane sve ostale gradske manifestacije FEST, Oktobarski salon, Bitef, a biće održan i džez festival.

Zbog pandemije korona virusa Međunarodni sajam knjiga u Beogradu nije održan ni 2020. godine. (RSE)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,