Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Napravio jedinstven stan u garaži za automobile pa ga prodaje za 59.000 eura

Preuzmite sliku

Pažnju građana je zaokupio jedan stan u Zagrebu koji je na prodaju. Vlasnik ga je predstavio kao atraktivnim i jedinstvenim. Jedinstven jeste, ali ne možda i atraktivan. Od kupca se traži 59.000 eura.

Stan je smješten u jednom od tri nosiva stupa velike garaže za automobile koja se nalazi u naselju Gornja Dubrava. Vrata i prozori su na zavojima između etaža parkinga.

Naravno, prostor oko stana uopće nije prikladan za život – škripa guma, buka automobilskih motora, vlaga, prašina, opušci. Ekipa Jutarnjeg lista je zatekla i mrtvog pregaženog štakora.

 • Stan ima 50 metara kvadratnih, a vlasnik je naveo da se nalazi između dvije zgrade. Tvrdi da ima svoje brojilo za struju i vodu. U njegovoj blizini se nalaze trgovine, ugostiteljski objekti, teretana, frizerski salon itd.

 • Vlasnik je poručio da oglas nije šala i da namješteni stan prodaje za 59.000 eura ili 1.180 po kvadratu. To je ispodprosječna cijena u Zagrebu za stan ove kvadrature.

 • “Papiri su čisti, vlasništvo uredno, a taj vam je stan upisan kao poslovni prostor. Naime, tu su nekad bili poslovni prostori koje sam preuredio za stanovanje”, rekao je kratko vlasnik koji za svoj jedinstveni stan traži isplatu u gotovini ili, pak, zamjenu za zemljište u zagrebačkim Gračanima ili za nekretninu na otoku Braču.

  Mještani su iznenađeni da postoji ovakav stan. Ukazali su da su stanovi u ovom dijelu Zagreba traženi nakon zemljotresa jer su navodno izvanredno dobro građeni i sigurni.

 • Prema oglasu, neobični stan ima tri sobe, dnevni boravak s kuhinjom, kupaonicu i toalet. Kako je navedeno, uređen je za najam studentima. Iznad njega se nalazi napušten prostor.

  Predstavnik stanara Goran Burnić ne zna ko je vlasnik stana. Podsjetio je da je taj prostor nekada bio u vlasništvu Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva, a pretpostavlja da su ga oni prodali.

 • Koliko se sjeća, prostor je uređen prije godinu-dvije. Tvrdi da su u njemu rijetko viđani ljudi, piše Jutarnji list.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,