Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Deset dana pili vodu u kojoj se raspadao leš

voda2les
Preuzmite sliku

Mještani Glavnice Gornje u zagrebačkoj gradskoj četvrti Sesvete prijavili su prije dvije sedmice da voda koju koriste za piće ima čudan miris

voda2les

Riječ je o malom mjestu pa mještanima svaki dan puštaju vodu iz lokalnog vodovoda, ipak sve je toliko zaudaralo da je predsjednik MZ odmah poslao čovjeka iz vodovoda da provjeri šta se događa na mjestu koje zovu “jarak”.

Radnik vodovoda je primjetio kako je neko slomio katanac sa poklopca cijevi koja vodi u “jarak”. Budući da mu ništa drugo nije bilo sumnjivo, čovjek je zamijenio katanac i otišao.

Međutim, voda je i dalje smrdila, pa su u nedjelju ujutro zbog toga opet provjerili “jarak”. Tada su u njemu našli leš muškarca u poodmakloj fazi raspadanja.

Intervenisali su i ronioci koji su leš izvukli napolje, dok su iz Zavoda za javno zdravstvo uzeli uzorke kako bi utvrdili koliko je voda zagađena i kada će eventualno biti dobra za piće.

– Zgroženi smo, zabrinuti za svoje zdravlje i za zdravlje naše djece. Niko nam ništa ne govori – komentarisali su šokirani mještani… (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: