Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vulin pozvao Amerikance da intervenišu u Deklaraciji SDA

Preuzmite sliku

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je veoma ohrabren stavom američke Ambasade u Srbiji da je “Dejtonski sporazum uslov za postojanje Bosne i Hercegovine”, jer to, naveo je, bez svake sumnje znači da će se ta Ambasada aktivno zauzeti za to da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića izbriše iz svojih programskih opredjeljenja ukidanje entiteta Republika Srpska.

Vulin je naveo da to znači da će američka Ambasada učiniti sve da “sva ovlaštenja oduzeta Republici Srpskoj budu vraćena i da se ubuduće sprovode u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom”.

“Ne znam zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u EU, a ne mogu u zajedničkoj državi, ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci”, istakao je Vulin.

On je dodao da zna da “prirodni proces ujedinjenja Srba traje vijekovima“, kao što zna i da će jednom biti i okončan, mirno, bez nasilja i sukoba, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Amerika se ponosi `američkim snom`, pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki”, naveo je Vulin, povodom kritika koje je na njegov račun uputila Ambasada SAD u Beogradu, a u kojima se ističe da su izjave Vulina suprotne Daytonu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,