Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vukovar: Imanje iz horor filma, životinje skapavaju bez vode i hrane (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na jednom imanju u Vukovaru grupa volontera snimila je video zapuštenih životinja koje žive u katastrofalnim uslovima.

U jednom od njih nalaze se golubovi i kokoši. Guše se u tami ispod plahte. Iza trošne kuće čuju se krici koji dopiru iz još jednog kaveza.

Iza rešetki nalazi se kujica koja je na debelom lancu i još jedno štene, a na imanju ima i zatočenih mačaka. Kuća i imanje nalaze se u Vukovaru.

“Tamo u toj kući gazde nema, on tamo samo drži životinje. Prije nekih mjesec dana žena koja živi u blizini vidjela je tog prvog psa na lancu, donijela mu je vode i slamu stavila u kućicu. Idući dan on je slamu pokupio i bacio u smeće”, kazali su volonteri iz Vukovara koji su otišli snimiti video.

U međuvremenu su saznali da vlasnik, kojem niko ne zna puno ime, drži pse tu već godinama.

“Drži ih i oni nakon nekog vremena nestanu. Pojede ih mrak. Zatim nabavi nove. Niko ne zna gdje nestaju”, rekao nam je volonter Vanja.

Osim toga vlasnik prolijeva vodu koju dobronamjerni ljudi donose životinjama.
Volonteri koji u okolici Vukovara spašavaju životinje kontaktirali su veterinarsku inspekciju, ali po proceduri moraju im pismenim putem poslati isprintane fotografije, jer u protivnom ne izlaze na teren, prenosi portal 100posto.hr.

“Još uvijek ne znamo identitet čovjeka koji tako drži životinje, znamo samo da mu žena radi na Zavodu za zapošljavanje u Vukovaru,” kazao nam je Vanja.

Sada pokušavaju saznati njegov identitet. Adresa u Vukovaru na kojoj se nalazi kuća je Lijeva Supoderica, prva kuća s lijeve strane, na njoj ne postoji kućni broj.
Dvorište nije ograđeno, a volonteri ne znaju kamo bi sa svim životinjama.

“Golubove i kokoši ne znamo gdje bismo smjestili. Ako i životinje i odnesemo, on će opet donijeti nove. Kako ne dopušta da se životinjama donosi hrana i voda, nema drugog razloga zašto ih drži, nego da ih muči“, kazao je volonter.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,