Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Zvali su me u pola tri ujutro, pojavio se novi trag u vezi nestanka djevojčice Danke

Preuzmite sliku

Od utorka se u Srbiji traga za malenom Dankom Ilić (2) koja je nestala dok je bila s majkom Ivanom i starijim bratom u Banjskom polju.

Majka je ispričala da je malena nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Policija je pregledala sve obližnje objekte, na terenu su bili vatrogasci i spasioci, a ispred obiteljske kuće nestale djevojčice dežura policijska patrola.

Ivana i Miloš Ilić, otac i majka nestale Danke Ilić više su puta razgovarali s policijom.

Otac je prošao i poligraf, a majka ga je zbog trudnoće odbila, no iznova je saslušana ne bi li se prisjetila još detalja od dana nestanka djevojčice.

Policija ju je jučer odvela na mjesto na kojem je Danka posljednji put viđena kako bi se napravila rekonstrukcija događaja. Jučer su teren na kojem je djevojčica nestala nadlijetali i helikopteri. Potraga polako ulazi u kritičnu fazu, ne bude li bitnih pomaka u nekoliko idućih dana, sve bi se moglo pretvoriti u tzv. “cold case”, hladni slučaj…

Srpski mediji javljaju da je novi trag koji je navodno stigao noćas, zasad neprovjerena informacija da je djevojčica Danka viđena u pratnji dvije Rumunjke u Beču.

Iako to nije službena informacija, policija ju je dužna provjeriti, baš kao i onu od prije nekoliko dana, kada su počele kružiti glasine preko TikToka da trojac iz BiH zna gdje je djevojčica. Provjerom je ustanovljeno da ta informacija nije bila tačna.

Telegraf piše da je policija noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimke.

Video možete pogledati ovdje.

Predsjednik Srbije danas je u Batajnici prokomentarisao rad policije na nestanku Danke Ilić, dvogodišnje devojčice, za kojom traje potraga već 6 dana.

“Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao sinoć pojavio novi trag, oni izvijeste i mene. Do pola pet su svi na svojim mjestima.

Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovjetnog dana. Nadam se da će uspjeti da rasvijetle i taj slučaj”, rekao je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje