Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić u kolima pjevao zabranjenu pjesmu koja slavi ubijanje policije

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je novi spot na svom nalogu na TikToku. Na snimku Vučić, dok vozi kola, uključuje radio i počinje da igra.

Međutim, korisnici društvenih prepoznali su da je u pitanju pjesma “Rap das Armas”, koja je u Brazilu zabranjena jer glorifikuje ubijanje policajaca u favelama.

Vučić, koji odnedavno aktivno koristi mrežu TikTok, objavio je spot u kome obilazi autoput hvaleći uspjehe stranke čiji je donedavno bio predsjednik.

Ali, na početku tog spota, šef države uključuje radio i počinje da igra uz dio pesme „Parapapapa“, za koji korisnici društvenih mreža navode da je u pitanju onomatopeja, tačnije oponašanje pucanja na policiju.

U pitanju je pjesma koja je u Brazilu zabranjena, upravo iz tog razloga – što promoviše nasilje nad snagama reda i zakona. Pesma je postala veoma popularna u toj zemlji zahvaljujući filmu Elitna jedinica (Elite Squad).

Govori o specijalnoj jedinici policije koja svakodnevno upada u favele kako bi hapsila narko-dilere, ali i o oružju koje je popularno među dilerima, kao i o sukobima između dilera i policije.

Pjesmu izvode MC Sidinjo i MC Doka, dvoje pratilaca proibidão stila – koji je zakonski zabranjen zbog veličanja kriminalnih aktivnosti.

Stoga, ova pjesma uprkos popularnosti, nikad nije puštana na brazilskim radio-stanicama, dok je nakon dvije nedjelje izbačena i s filmskog kompakt-diska.

Veliko je pitanje da li je predsjednik Srbije išta znao o pjesmi koju tako radosno pjevuši.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje