Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić se obratio na skupu: Ovo je posljednje veče u kojem vam se obraćam kao Predsjednik stranke

Preuzmite sliku

U centru Beograda pada jaka kiša na mitingu Srpske napredne stranke.

Nakon svih najavljenih govornika okupljenima se obratio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić:

“Hvala vam što vas kiša nije otjerala, pokazali ste kolik oste uporni da se borite za pristojnu i bolju Srbiju” započeo je Vučić svoj govor a potom je zamolio prisutne da spuste sve zastave i da za svu stradalu djecu odaju poštovanje minutom šutnje.

“Danas moramo da čujemo i pitanja i odgovre, svaku muku, strah, sumnju, dužni smo to svakom djetetu kojem treba da pomognemo da poraste, od nas zavisi kako i na koji način će rasti. Čemu ćemo učiti našu djecu zavisi od nas, mržnji ili ljubavi, podjelama ili zajedništvu, da li će jedni biti uzvišeni ili uznišeni da li će znati da kažu hvala, izvolite ili molim, to zavisi od nas. Od nas zavisi da li će se međusobno vrebati na ulici ili se znati javiti jedni drugima.” naveo je Vučić na početku svog govora na mitingu.

“Pazim se mnogo toga lošeg oko svega na Kosovu jer znamo skim imamo posla, jedinstov i zajedništvi potrebnije nam je više nego ikada. Hvala vam jer stojite na kiši sve ove sate jer Srbiju toliko volite. Kada smo zajedno i ujedinjeni niko nam ne može ništa.”

Političare koji su ušli u anale beščašća, oni ne zaslužuju ni vaše zvižduke, zaslužuju samo prezir. Mi njih ne mrzimo, pozivam od sutra sve političare da dođu da probleme rješavamo u institucijama sistema. Mi smo reality evo ukinuli ali oni neće, njih samo interesuje da obore vlast. Ja ih pozivam na dijalog i razgovor. Prelaznih vlada neće biti dok sam ja živ i da mi se zahvale jer smo ukinuli reality. ” navodi Vučić u svom govoru.

“Od sutra sam samo Predsjednik svih građana povući ću se sa čela stranke i prepustiti tu poziciju nekim dobrim ljudima.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje