Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Sad im krivo što Dodik ne podržava njih nego nekog drugog

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srpski narod u bh. entitetu Republika Srpska ni kriv ni dužan izložen napadima poslije izbora u Srbiji.

Vučić je rekao da nije problem ako napadaju njega i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, već to što napadaju srpski narod u ovom bh. entitetu.

“Za njih je sve predstava i da oni ne bi objašnjavali naciji da su nesposobni i da su po ko zna koji put izgubili izbore, govore da im je kriv Sveti Petar i lopovluk i narod iz Republike Srpske i odavde i odande”, rekao je Vučić u današnjem obraćanju.

Vučić je rekao da su i vladika Sergije i vladika bački Irinej napadnuti jer su se stavili u odbranu srpskog naroda iz RS-a koji je opoziciji sada za sve kriv, kao što je nekada bio “srpski mučenički narod iz Republike Srpske Krajine”.

On je rekao da su opozicija i njeni mediji napali i ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića jer je izašao na izbore, a on je samo izašao na vanredne parlamentarne izbore, jer na to ima pravo.

Vučić je naveo da je predsjedniku NSRS-a Nenadu Stevandiću rekao da idući put svakako izađe na izbore.

On je upitao zašto se spominje “nekih” 40.000 birača iz RS-a kada ih je u Beogradu 5.100 sa pravom glasa.

“Oni su donijeli taj Zakon. Oni su šetali tada i sa Miloradom Dodikom, sad što Dodik ne podržava njih nego nekog drugog sada im je kriv”, rekao je Vučić.

On je kazao da je 10 dana pred izbora predvidio da će lista SNS-a pobijediti sa četiri do pet posto razlike. (SRNA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,