Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić poručio košarkašima: Bošnjak iz Sjenice vam daje bubreg, a ja ‘najvjerovatnije’ 200 hiljada eura za zlatnu medalju

Preuzmite sliku

Aleksandar Vučič, predsjednik Srbije, objavio je koliko košarkaši Srbije dobivaju, ali ne za senzacionalno osvajanje srebra na SP-u, nego “kad” iduće godine donesu zlato s Olimpijskih igara u Parizu.

Vlada Srbije donijela je odluku da igrače košarkaške reprezentativce i selektora Pešića nagradi s po 25 hiljada eura. Nagradu za zlato na Evropskom kupu dobili su i basketaši, odlukom donesenom na istoj sjednici. Svakome od njih i selektoru Žderu bit će dodijeljeno po 20 hiljada eura.

Predsjednik države Aleksandar Vučić je na svečanom prijemu za srebrne košarkaše sa SP-a izjavio:

“Pokazali su šampionsko srce, šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću. Koliko su ovi momci uspjeli ujediniti cijelu zemlju. Ajrudin Redžov, Bošnjak iz Sjenice, je ponudio bubreg Simaniću. Ja sam im rekao, svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, nikad nisam vidio toliko Zvezdinih navijača koji oduševljeno gledaju Aleksu, Bogdana, Vanju… ili partizanovci Dobrića, Davidovca.”

Zatim je poručio: “Mi čekamo zlato u Parizu, ne srebro, nego zlato. Vidim da LeBron James okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobijedimo. Mi ispunjavamo u hitnim rokovima sve naše obaveze. Hvala svim članovima tima, porodicama, ljudima u savezu. Čestitam vam i zahvaljujem vam se i kažem da vas cijela Srbija voli. Do zlata u Parizu!”

Nakon toga je govorio selektor Svetislav Pešić, a kada se zatim za mikrofon spremao kapetan Bogdan Bogdanović, Vučić mu je uzeo riječ:

“Oprostite, zaboravio sam. Mi povećavamo nagrade, za zlato koje donesete, svako od vas će pojedinačno dobiti 200 hiljada eura. Mi dramatično povećavamo nagrade i bit ćemo peti u svijetu po nivou premija!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje