Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić pomenuo povlačenje: U 11 prisustvuje sjednici Vlade, večeras se obraća javnosti

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 sati iz zgrade Predsedništva. Prema najavama, pre toga će prisustvovati sjednici Vlade u 11 sati. Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS-a i tada je, reagujući na nesuglasice u stranci, rekao da je spreman da se povuče sa mjesta predsjednika, prenio je čelnik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić, sednici Vlade o KiM u 11 sati prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik bi na sednici trebalo da obavijesti članove Vlade o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom.

Sastanak sa zapadnom “petorkom”, predsjednik je opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je “zbog onoga što nas čeka u budućnosti”, potrebno jedinstvo.

U 20 sati, Vučić će se obratiti javnosti iz zgrade Predsjedništva Srbije, saopšteno je juče iz Službe za informisanje predsjednika.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sjedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao predsjednik Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu, on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsjednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, to bi bio kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga slijedi, smatra, nešto što je, kako je rekao, “najcrnji i najgori scenario za Srbiju” koji ne sme ni da zamisli. (RTS)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje